Корисно знатиТёплый дом защитит вас от летнего зноя

01.09.2020

4 теплові удари по Вашому будинку

Комфортна температура в будинку для нас – приблизно від +20 до +24°С.  Кому як подобається, плюс — мінус.

З давніх часів людство розвиває технології комфорту.  Рік у рік цьому розвитку «допомагають» два наших вічних супротивників: зимовий холод і літня спека.

Давайте розглянемо стратегію та тактику Жари.  Вона настає одночасно за чотирма напрямками:

  • Прогріває стіни
  • Прогріває покрівлю
  • Проходить до будинку крізь вікна
  • Проникає до кімнат під виглядом «свіжого повітря»

 Попереджений значить озброєний

То як же діє Спека, щоб забрати у нас прохолоду?

  1. Зовнішні Стіни.Спека проникає в будинок, прогріваючи їх гарячим денним повітрям та прямим сонячним промінням. Стіни мають найбільшу площу поверхні, що відокремлює будинок від вулиці.  Це помітно більше, ніж дах та вікна.  Стіни – найважливіший елемент ефективного будинку.  Тому найуразливіший.
  2. Так, прогрівається саме «пиріг»! Конструкція покрівлі багатошарова: покрівельний матеріал, пароізоляція, утеплювач, гідроізоляція… Проти жари тут виступає лише шар утеплювача. Якщо шар недостатньої товщини або з невідповідного матеріалу – Спека в будинку забезпечена.  Особливо на мансарді.  У разі на першому поверсі прохолодно, але в мансардному — жарко.  І не важливо, чим покритий дах – профнастилом чи глиняною черепицею.
  3. Вікна. Мабуть, найскладніше місце для надійного захисту. Велике вікно на південну сторону дуже корисне взимку.  У сонячний день можна навіть не включати обігрів. Влітку Ви отримуєте протилежний ефект.  Сонце та інфрачервоне теплове випромінювання просто розжарюють кімнату!
  4. Провітрювання. У кімнаті +24°С. Необхідне свіже повітря, хочеться провітрити приміщення.  На вулиці +32°С.  Ви відкриваєте вікно — і через півгодини прохолоди як не бувало. Влітку душні ночі у нас не рідкість.  Навіть нічне провітрювання не завжди рятує.

Вирішуємо проблеми у міру надходження

  • Стіни найважливіше? Отже, ми повинні максимально знизити їхню теплопровідність.  У старовинних будинках товщина стін – метр і більше.  Сучасні технології дозволяють нам побудувати Термобудино набагато простіше.  Ви отримаєте енергоефективні стіни без втрати внутрішньої площі.  І значно дешевше!
  • Прогрівається дах? Приділимо увагу її конструкції на етапі проектування.  Зробимо розрахунок, правильно виберемо матеріали – і проблема вирішена!
  • Важко захистити вікна? Застосуємо останні розробки – склопакет із мультифункціональним склом.  На зовнішнє скло наноситься прозоре багатошарове напилення металу.  Працює як фольга на теплоізоляції – відбиває тепло.  Влітку тепло відбивається назовні приміщення, не проходить у кімнату.  Взимку – навпаки, залишається усередині. Не забудемо і перевірені віками способи захисту від сонця.  Маркізи, зовнішні жалюзі, віконниці, ролети.  Вони реально працюють!  На відміну від внутрішніх штор та ролет, які нагріваються всередині приміщення та не рятують від спеки.
  • Душне гаряче повітря не підходить для вентиляції? Цю проблему ми також вирішуємо.  Але для цього Вам знадобиться додаткове охолодження повітря в будинку.

Для охолодження повітря в Термодом можна ефективно використовувати кілька різних технологій.

https://ukrtermodom.com.ua/wp-content/uploads/2020/05/logo-name-height.png
КОНТАКТИ
08164, Україна, Київська область, Бучанський р-н., с.Горбовичі, вул. Садова 45